Fantastiske Hjorthøj’s Kaia giver os endnu en medaljehoppe med 9 i helhed…..

IMG_0885

Hjorthøj’s Succes blev kåret med hele 9 i helhed + medalje

Vores dejlige Admiral Halsnæs datter, Hjorthøj’s Kaia har givet os endnu en medaljehoppe, også denne gang med hele 9 i helhed. Hjorthøj’s Succes blev i weekenden oprangeret som nr. 4’er i et meget stort og virkelig særdeles godt hold. Hele 27 medaljeaspiranter var mødt op på Vilhelmsborg, så en placering som nr. 4’er, er vi meget stolte af, særligt når man tænker på den kvalitet man mødte langt ned i rækken. Der var da også hele 15, der blev tildelt medalje. Hjorthøj’s Kaia har i alt 5 stk. afkom, men kun de tre har haft alder til at kunne blive stillet til kåring. Hun er mor til, Hjorthøj’s Ocean, som fik avlsgodkendelse i to bedækningssæsoner, Hjorthøj’s Quis som for to år siden og blev kåret med flotte 9 i helhed + medalje og så nu Hjorthøj’s Succes. Man kan vist roligt sige Kaia, så småt begynder at vise sit værd som avlshoppe. Vi er rigtig stolte af selv, at have avlet en så værdifuld hoppe, ikke nok med at Kaias afkom klare sig godt rent eksteriør mæssigt, så er de forbandet ridelige. Hjorthøj’s Kaia er også mor til Hjorthøj’s Promille (som blev solgt til Sverige som 3 års, og derfor ikke nåede at blive kåret i DK), har netop vundet sølv og guld, ved Sveriges Mesterskaberne. Vi har fået en fin ærespræmie, men desværre uden afsender på. To flotte vinglas samt vin. På glasset var graveret Fjordhesten Danmarks flotte jubilæums logo på, ligesom der var en flot jubilæums etiket på rødvinsflasken.

 

 

Storm Skovå til salg

Fantastisk smuk og unik avlshingst med 9 i helhed sælges:

IMG_0578

Storm Skovå foråret 2016

I hele tre år har vi bedækket med denne fantastiske hingst, og Storm skal derfor sælges. Han er en hingst med et fantastisk temperament og fik da også ved fjordhesteavlen Danmarks kåring på Vilhelmsborg hele 9,9 i temperaments test.

Afstamning:

Far: Model Skovå kåret med 9 i helhed

Mor: Cille Halsnæs kåret med 9 i helhed

MF: Ørjar kåret med 8 i helhed og medalje for afkom

Storm Skovå har ved hingstekåringen i 2015 opnået 9 i helhed. Han var så uheldig at snuble på vej ind i det store ridehus og vi formoder han der kan have bidt sig i tungen. Han blev i hver fald stoppet under selve materialeprøven pga. blod om munden, som følge af et stort bidsår på tungen. Men dommerne valgte at han lave en ekstra ordinær kåring på stedet, nu alle dommere alligevel var samlet. Han fik derfor endnu en avlsgodkendelse, med 9 i helhed, og har derfor bedækningstilladelse hele 2016. Storm kan møde til kåring og materialeprøve på Vilhelmsborg til august.

Han er en yderst dejlig og ridelig pony, på 146 cm. Nem i al omgang og vant til at komme i byen. Han er en hest der er meget let på tøjlen og dejlig nem at arbejde med. der udover har han tre særdeles gode gangarter, hvor især skridt og galop bør fremhæves.

IMG_0575

Storm Skovå sommeren 2016

IMG_0558

 

IMG_0547

23 point til vores 2 års hoppe……

Roskilde Dyrskue 2016

Vi havde i år for 21. gang atter en fjordhest med på Roskilde dyrskue. Det vil altså sige at vi sidste år kunne fejre 20 års jubilæum som udstiller på Roskilde dyrskue. Det havde vi glemt lykkeligt alt om sidste år. Sjovt nok er den to års hoppe, vi havde med i år, i familie med den hoppe Surprise, vi udstillede for første gang tilbage i 1995 og det i lige linje, idet Surprise er tipoldemor til Hjorthøj’s Unik. Hjorthøj’s Unik blev i år placeret som nr. 2 i 2 års holdet og tildelt hele 23 point. Meget mere end vi havde håbet, idet Unik syntes det var en stor mundfuld at komme på dyrskue og det blev derfor nærmest en umulig opgave for Flemming at få vist bare lidt af de kvaliteter denne hoppe er i besiddelse af. Trods Unik har været en helt igennem sød hest herhjemme og taget alle forberedelserne til dyrskuet fantastisk, kunne hun alt andet end at mønstres, da hun skulle fremvises.

IMG_0716

HJORTHØJ’S UNIK nr. 2 i 2 års holdet og tildelt hele 23 point, Unik er efter Hjorthøj’s Moral og har Trollfin til far.

 

Dejlig ridelig 4 års hoppe til salg

Dejlig ridelig 4 års hoppe sælges. Meget mild, rolig og yderst arbejdsvillig hoppe af særdeles god kvalitet. Hjorthøj’s Symbol måler ca. 143 cm. Mor: Hjorthøj’s Moral, Far: Hjorthøj’s Ocean, MF: Tornhøjs Canut. Symbol er tilredet her i foråret og er meget let at håndtere. Rolig, men samtidig energisk på den fede rolige måde. Hun rides nemt af børn, og hendes dejlige sind gør, at hun er sådan en pony, vi elsker at kalde for hele familiens hest:-). Vi har et stort ønske om at stille Hjorthøj’s Symbol til kåring i år.

Billeder på vej

Flere særdeles gode rideheste til salg

Vi er lige nu så heldige, at vi har flere særdeles gode rideheste til salg. Bl.a har vi to meget store og helt specielle vallakker, ligesom vi har en dejlig og yderst lovende 4 års hoppe til salg. Kig ind under salgsheste. Vi kæmper hårdt på at få lagt nogle billeder og video op af disse salgsheste, men vores forfængelighed, vil gerne have at de får smidt lidt mere af deres gode vinterpels:-))

Flot arbejde……..

10399521_10207846028102341_1884005548246425237_n

Det er Hjorthøj’s Symbol og Kathrine til højre.

Kathrine har nu den sidste mdr. selvfølgelig med hjælp fra af enten Flemming eller Rikke, brugt tid på vores dejlige 4 års hoppe Hjorthøj’s Symbol (e. Hjorthøj’s Ocean og m. Hjorthøj’s Moral til mor). Hjorthøj’s Symbol kan nu skridte og trave under rytter og den engentlige tilridning kan begynde, flot arbejde og en fantastisk hjælp. Hjorthøj’s Symbol skal stilles til kåring og senere på året er planen at hun skal sælges.

Vallak på 147 cm til salg

SOLGT

Stor dejlig energisk vallak på 147 cm i stang. Mosegårdens Faxe er en yderst samarbejdsvillig vallak. En herlig følsom hest, der er bygget til de helt høje klasser. Faxe er 8 år, men først nu kommet igang med sin uddannelse til ridehest. Han er sadel og rytter vant og man har knapt nok fat i tøjlen og han står allerede utrolig flot i fronten. Han elsker at være i hænder og står næsten “på tær” for at gøre sine mennesker tilpas. Han er ikke en hest der har prøvet så meget og han må betragtes som en unghest. Det er en hest der kan nå langt i sportens verden.

Billeder på vej

Vallak på 149 cm til salg

Fantastisk Junior pony.      

SOLGT

522061_468135599873879_1479592804_n

Hjorthøj’s Jubel, her dog kun 4 år gammel.

Dejlig stor og betydelig vallak på 149 cm i stang. Hjorthøj’s Jubel er en dejlig nervefast vallak på 13 år. Jubel er en højstillet og yderst arbejdsom vallak. Han er dejlig let på tøjlen og hans fornuftige indstilling til det at arbejde, mærker man hurtigt når man sidder på ham. Hjorthøj’s Jubel har sin grundridning i orden og kan rides af alle. Der udover er han en rigtig kammerat, både under såvel ridning som i stalden.

Billeder på vej.